close
CELEBRITIES

Αγγελική Νικολούλη – Μιλάει για το καινούριο της μυθιστόρημα, “Έρωτας Φονιάς”
Η Αγγελική Νικολούλη παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο People, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κυκλοφορία του νέου της μυθιστορήματος με τίτλο “Έρωτας Φονιάς”. Το βιβλίο είναι μία ματιά στη ζωή, από την οπτική γωνία της διάσημης δημοσιογράφου και ντετέκτιβ. Διαβάστε αναλυτικότερα όσα αποκάλυψε η ίδια παρακάτω:

Πώς είναι να γράφεις ένα βιβλίο που περιγράφει κάποιες έντονες στιγμές που έχεις περάσει;

Όλες αυτές οι υποθέσεις μένουν χαραγμένες στο μυαλό και την ψυχή μου, οπότε είναι εύκολο να τις αποτυπώσω. Όταν ανοίξω τις πόρτες της θύμησης και καθίσω μπροστά σε έναν υπολογιστή, ξεκινάω το «ταξίδι» και δεν θέλω κανείς και τίποτε να με βγάλει από αυτό. Μια ζεστή βραδιά πνιγόμουν από πολλά: Υποχρεώσεις, ευθύνες, ανατροπές. Έφτανα στα όριά μου και προτίμησα τη φυγή για να ανασάνω. Ξημερώματα έφυγα με το πλοίο για Πάρο. Απομονώθηκα εντελώς και τελείωσα το Έρωτας Φονιάς εκεί στο νησί, στην περιοχή της Σάντα Μαρία. Η συγγραφή διήρκεσε δυόμισι μήνες.

Δεν είναι επίπονο να ζεις ξανά μια φρικτή υπόθεση;

Είναι σαν μια δύσκολη κύηση με επώδυνη γέννα. Είναι σαν να σκαλίζεις όχι μόνο την ψυχή σου, αλλά και τις ψυχές των πρωταγωνιστών. Αναλύεις πιο πολύ το προφίλ τους ενώ παράλληλα κοιτάζεις βαθιά και σε εσένα. Οι αγωνίες γράφοντας το βιβλίο είχαν να κάνουν και με εμένα: Για παράδειγμα, σε ποια φάση της ζωής μου βρισκόμουν τότε. Αυτό φαίνεται πως το αγαπάει ο αναγνώστης, γιατί θέλει και το συγγραφέα να εμπλέκεται ανθρώπινα στην υπόθεση. Δεν υπάρχει ένας επιθεωρητής της φαντασίας. Είναι η αλήθεια, είμαι εγώ, είναι η εκπομπή, η ιστορία που σόκαρε την κοινή γνώμη και οι πινελιές της μυθοπλασίας.

Σε ένα σημείο αναφέρεις την ατάκα που σου λέει ο φίλος του δράστη «είσαι ξηγημένο αντράκι» και εσύ γράφεις «ε, όχι και αντράκι, είμαι θηλυκό με τα όλα μου»…

Αυτό μου το λένε πολλοί, ακόμη και κακοποιοί, που μου τηλεφωνούν μέσα από τη φυλακή για να μου δώσουν πληροφορίες για υποθέσεις. Μου λένε «σε πάω γιατί είσαι αντράκι» και λέω «αμάν, αν έχω περάσει αυτή την εικόνα στους άντρες, δεν πρόκειται να βρω σύντροφο ποτέ!» (γέλια).

Είναι θέμα αυτό με τις δυναμικές γυναίκες, πολλές φορές ο κόσμος δεν γνωρίζει τη θηλυκή τους πλευρά.

Φυσικά και είναι! Όσο και να μη θέλεις να βγάλεις προς τα έξω αυτό το δυναμισμό, είναι η προσωπικότητά σου που μιλάει. Η ένταση του χαρακτήρα, η αποφασιστικότητα. Το να κάνεις δέκα βήματα παραπάνω, να σκεφτείς 50 πράγματα τη στιγμή που οι άλλοι δεν έχουν δει ούτε τα δέκα. Πιθανότατα όλο αυτό να πνίγει τους γύρω σου.

Κάνεις και πράγματα που οι περισσότεροι άντρες δεν έχουν τολμήσει καν να σκεφτούν…

Δεν τα κάνω για να δείξω κάτι περισσότερο από αυτό που είμαι και σκέφτομαι. Ούτε για να περάσω το προφίλ της ατρόμητης. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω αισθανθεί να τρέμω από φόβο.

 
Tags : αγγελικη νικολουληδημοσιογράφοςέρωτας φονιαςμυθιστόρημασυνέντευξη
Close